UNDA - 8 m R-båd

24-04-19 Forårsfornemmelser

UNDA er på vej til sit andet forår med vinter opdateringer, her genfortalt af Jørgen Sunke

Kølvægt:

Unda er kommet i vandet , alt gik godt, men vi var meget spændt på hvordan den lå i vandet efter der var lagt mere bly i kølen: Den ligger helt perfekt i vandet, - og den er god kendt af Hans Jørgen som har lavet beregninger på kølen. -:) :-)

Søsætning og tilpasninger inden:

Alle 14 låger monteret ved masten,  så det pynter på stuverum og helhedsindtryk. Mange lister, meget tilpasning, meget lak.

Der laves trykvand med den gamle tank fra Yline (Ylva). Men jeg kæmper stadig med de pumpet som skal pumpe regnvand ud, jeg håber jeg bliver færdig i morgen (altså dagen efter en anden dag).

Der er lavet en ny rorpind og en rorpinds forlænger, men der mangler en del beslag inden den kan monteres. Den første var for svag og bøjelig, nu er der der lamineret en med passende styrke

Er også igang med at lave en spilerstage, også lamieneret og limet af flere lag. Foreløbig erder nået til 7 gange lak så mangler jeg bare 10 gange mere .

Sluttelig er også fået lavet en ny nedgangs luge /stigbord) med lister til ventilation til kahytten, men den mangler også et par lag lak før den er færdig.

Masten, er ikke begyndt på den, for det går ikke hel godt med alle de havne nye kraner. Der kommer en ny dato en gang i mellem, men det bliver hele tiden udsat. Men der er nogle der ikke vente, så de bestiller selv en lastbil til montering .

Alle går vi og mangler sol og noget varme samt lidt tørrelse i luften, så jeg kan få lakeret skandækket og diverse låger.

.Status ⇒ .

 

Forår, sæson 2

Med tilpasninger og forbedringer og finish er UNDA klar til første sæson som gammel båd

 

foto fra perioden startende årskiftet 2023 og fremn til søsætning april 2024

nach oben