UNDA - 8 m R-båd

Ny pause

Ultimo November 2021

Så er der igen lidt pause, hvor der ikke rigtig er medvind. Forskellige store og små uheld og skader har nedsat arbejdstempoet for en tid. Dog står UNDA hos JS-Yacht og forberedes til maling af fribord. Forberedelsen inkluderer en del spartel og slibe arbejde, som er fysisk ret hårdt og tidskrævende. Det flotte stævnbeslag måtte trækkes af på grund at lidt skævhed i montering. Det sidder alt for synligt til at selv de mindste fejl kan tåles, - det blev brækket, savet, trukket af med stort besvær og den effektive lim trak også træværk med. Det udbedres og nu er det sat tilbage i en helt præcis skabelon opbygning.

Samtidig er laden under oprydning nu da båden er væk og der ventes på at den bliver kørt tilbage nymalet. Der er kørt 7 trailer læs bygge affald (træstumper og den slags) på genbrugspladsen (lossepladsen). Væk er det, og laden er nu mere fremkommelig.

Tiden med nedsat virke bruges til let arbejde, primært lak. Skydekappen er lakkeret og rammerne er slebet og klart til lak inden glarmesteren monterer.

Bom og mast er under lakering i den kolde lade. Vinteren sætter sit præg med krav til småtelte og opvarmning.

Status 19. nov er, at larkering af bom har fået 7 gange lak nu, og det er nødvendigt opsat "bom-telt" med varmekilde i for det er for koldt nu til at lakere og lime osv uden opvarmning.

UNDA hos Jonas (YS-yacht) er stadig et større arbejde end tænkt fra starten, men det begynder at se godt ud nu hvor hækken og stævnener ved at været rettet fuldstændigt op. YS-yacht sliber og spartlet,  en overgang var han ved at miste modet på grund af ham skibsbygger Sunke godt kunne have slebet mahoniplankerne noget mere inden der kom epoxy på båden.Men der var nok lidt i tidspres da båden evt. skulle ud af Laden inden høst. Og som i andre byggerier - efter en “Bådbygger - Tømrer - Murer “ kommer der altid en maler som skal spartle og slibe for at redde projektet.

Der er kun en mindre foto dokumentation, med glimt fra pausearbejdet.

Pausen bruges også til at få skrevet lidt mere orienterende om det arbejde der er lavet, herunder hvilke materialer og værktøjer der er brugt i hvilke mængder. Forventningen er at det afsnit der hedder HENVISNINGER bliver udbygget med erfaringer fra UNDA i under afsnit TEKNIK og MATERIALER samt mængder af tid og materialer der findes i underafsnit FORBRUG i OPMÅLINGER

 Tilføjelse 11. dec (se også foto af UNDA malet )

Så begynder det at se lysere ud , båden har fået grundmaling og det ser rigtig godt ud .Mandag begynder vi at tilpasse kølen det bliver spændende at komme igang med ,for når kølen er på så skal den have lak , og så bliver det rart at få den tilbage i hallen så jeg kan komme videre med båden .

Fortsættelse herfra sker i album MALING

 

Ny pause

Klargøring til maling, spartel og sv hos Jonas

foto fra perioden startende 10/11- 2021 og frem til 11. december

nach oben