UNDA - 8 m R-båd

Skandæk

FRa arbejdet med rufsider og overgang til dækket, fortsættes udefra og ind med dæk - skandæk

Så er jeg gået igang med skandæks planken. Jeg gik lige som katten om den varme grød, men da jeg først kom igang gik over alt forventning. Der blev lavet en skabelon af den skandæksplanke som røstenjernene og dermed sidevant skal gå gennem. Med hullerne i den og planken monteret, er det fastlagt hvor sidevant og røstjern skal sidde (har siddet).

Skabelonen blev lagt på den sidste planke fra Walsted. Jeg troede at der kunne blive 4 stk skandæksplanker ud af den. Men skrogsiden krummer trods alt så meget, at der blev kun to ud af en planke på 0,70 m x 6 m. De næste skandækplanker blev derfor kun 1,2m lange, da jeg ikke kunne få planker der var mere end 15 cm brede.

Se billeder med krumning, skabelon og huller til røstjern/sidevant.

 Opadteret 13. nov

Mahogni kanten (skandæk) er færdig så langt rundt som muligt (Færdig betyder ikke færdiglakeret men at træarbejdet er færdigt). Hele arrangementet i stævnen afventer rullestag og dets udmåling. Alt træet er slebet og klar til at begynde med dækket. Sidste handling var at fræse en lille fals på 1 cm x 5mm i dybden på den udvendige side af skan dækket. Nu er der kun 12mm af mahonikanten at se og så er falsen spartlet med epoxy , så kan jeg ikke gøre mere for at få en 100% tætning af dæk - skrovside.

Kører til Svendborg på mandag og henter noget klæber til teaktræet som skal lægges som dæk. De topcoatede GRP-plader der manglede til cocpit bund er nu færdige og klar til montering. Nu er der mange nye arbejds opgaver der kan påbegyndes, og skal påbegyndes inden lave temperaturer sætte en stopper, eller kræver telt og varme etableret.

 

Skandæk

Montering af skandæk og start på dækket

 
 foto redigering: 06/13-11-2020
nach oben